Museumclub

Nieuws van de Museumclub

De nieuwe museumclub heeft een gevarieerd programma samengesteld voor het seizoen 2021-22. Vijf bezoeken aan bijzondere locaties en tentoonstellingen staan ons te wachten. Er zijn nog enkele plekken vrij. Daarna is er een wachtlijst. Als een van de leden niet in de gelegenheid is mee te gaan op een bepaalde datum, benaderen we de mensen de wachtlijst of zij mee willen. De kosten voor een los bezoek bedragen € 10,00.

24 maart: Frida Kahlo, Drents museum, Assen – met de bus! Meld je hiervoor aan.

Kennismaking met Frida
Zondag 20 maart om 12.00
komt Yolanda Maans met een presentatie over Frida in Het Gele Huis. Leden van de museumclub kunnen hier gratis naar toe als voorbereiding op ons bezoek. Andere belangstellenden betalen € 7,50 entree.


Donderdag 24 maart
gaan we naar Assen. In het Drents Museum loopt een bijzondere tentoonstelling van de Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954). In de grote tentoonstellingszaal zijn naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo ook haar persoonlijke bezittingen (zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s) te zien uit de collectie van Museo Frida Kahlo. De twee collecties uit Mexico worden voor het eerst samen getoond. In de Abdijkerk leert de bezoeker de Mexicaanse beter kennen door middel van de korte film Meet Frida.

Met de bus
We gaan met de bus. Naast de leden van de museumclub is er nog plek voor mensen die ook graag mee willen om deze tentoonstelling te zien. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via museumclub@hetgelehuisinprincenhage.com. De kosten bedragen € 35 voor de busrit.

21 april: Ontdekking van het heden, Noordbrabants museum, Den Bosch

20 april 19:30 uur: voorbereiding door Anne Marie Brogtrop, museumdocent

12 mei: Blind Walls Gallery, Breda – fietsen of wandelen langs enkele muurschilderingen

11 mei 19:30 uur, voorbereidende avond door een van de conservatoren van de Blind Walls Gallery

Voorlopig programma: fietsen langs een aantal van de 100 ‘street art’ werken van de Blind Walls Gallery in Breda.