Museumclub

Nieuws van de Museumclub

De nieuwe museumclub heeft een gevarieerd programma samengesteld voor het seizoen 2021-22. Vijf bezoeken aan bijzondere locaties en tentoonstellingen staan ons te wachten. Er zijn nog enkele plekken vrij. Daarna is er een wachtlijst. Als een van de leden niet in de gelegenheid is mee te gaan op een bepaalde datum, benaderen we de mensen de wachtlijst of zij mee willen. De kosten voor een los bezoek bedragen € 10,00.

20 januari 2022 – ’s Hertogenbosch: Noordbrabants Museum

Collectie van de JK Art foundation
‘De ontdekking van het heden’ is en tentoonstelling van een museaal geheel van werken en kunstenaars met klinkende namen als Pablo Picasso, Amadeo Modigliani, Constantin Brancusi, Jean Arp, Piet Mondriaan, Joan Miro, Pablo Picasso, Giorgio Morandi, Robert Delaunay en René Daniëls.  Een bijzondere collectie die bijna een eeuw beslaat.

Picasso
Behalve deze tentoonstelling is er ook grafisch werk te zien van Picasso: de Suite Vollard. De uit honderd etsen bestaande serie vormt een afspiegeling van zijn leven en geeft een inkijk in Picasso’s creatieve denkwereld. Kortom veel te zien en te genieten die dag.

Kennismaken met..
Woensdag 12 januari om 19:30 uur komt museumdocent Annemarie Brogtrop ons meer vertellen over de tentoonstellingen die we gaan zien. De presentatie is gratis toegankelijk voor leden van de museumclub. Andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij betalen € 7,50 entree.

24 februari 2022 – Rotterdam: Depot Boijmans Van Beuningen

Bezoek aan een uniek gebouw

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kun je – zelfstandig of met een gids – grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten. Ook kun je meekijken met bijvoorbeeld conservering en restauratie.

Wij gaan 24 februari met twee groepen van 13 clubleden het gebouw bekijken onder leiding van een gids. We hebben voor die dag een time slot geregeld. Belangrijk is dat iedereen op tijd arriveert.

Kennismaken met..

Donderdag 18 februari 19:30 uur

Museumdocent Leonie Hulsman komt langs om ons alle ins en out te vertellen over Het Depot. Mis het niet! De presentatie is gratis toegankelijk voor leden van de museumclub. Andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij betalen € 7,50 entree.

Kunsthal
Als toetje kunnen we daarna nog een bezoek brengen aan de nabijgelegen Kunsthal. Hier loopt de  tentoonstelling ‘Calder Now’ die meer dan de moeite waard is. Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten, sculpturen die leiden tot buitengewone optische ervaringen, en werken die een beroep doen op alle zintuigen brengen nieuwe verbindingen binnen het iconische oeuvre van Calder aan het licht. Deze bijzondere Kunsthalproductie neemt de bezoeker mee in een zinnenprikkelende ervaring. Een groot deel van de sculpturen en installaties is voor de eerste keer in Nederland te zien.

24 maart 2022 – Assen: Drents Museum

Frida Kahlo: Viva la Frida
Donderdag 24 maart gaan we naar Assen. In het Drents Museum loopt een bijzondere tentoonstelling van de Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954). In de grote tentoonstellingszaal zijn naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo ook haar persoonlijke bezittingen (zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s) te zien uit de collectie van Museo Frida Kahlo. De twee collecties uit Mexico worden voor het eerst samen getoond. In de Abdijkerk leert de bezoeker de Mexicaanse beter kennen door middel van de korte film Meet Frida.

Kennismaking met Frida
Zondag 20 maart komt Yolanda Maans met een presentatie over Frida in Het Gele Huis. Leden van de museumclub kunnen hier gratis naar toe als voorbereiding op ons bezoek. Andere belangstellenden betalen € 7,50 entree.

Met de bus
We gaan met de bus. Naast de leden van de museumclub is er nog plek voor mensen die ook graag mee willen om deze tentoonstelling te zien. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via museumclub@hetgelehuisinprincenhage.com. De kosten bedragen € 35 voor de busrit.

12 mei 2022 –  Breda: Blind Walls Gallery

Voorlopig programma: fietsen langs een aantal van de 100 ‘street art’ werken van de Blind Walls Gallery in Breda. Het programma is nog in voorbereiding. Voorbereidende kennismaking met ‘street art’: 5 mei of 8 mei. Houd de website van Het Gele Huis (www.hetgelehuisinprincenhage.com) in de gaten.