Museumclub

Nieuws van de Museumclub

De nieuwe museumclub heeft een gevarieerd programma samengesteld voor het seizoen 2021-22. Vijf bezoeken aan bijzondere locaties en tentoonstellingen staan ons te wachten. Er zijn nog enkele plekken vrij. Daarna is er een wachtlijst. Als een van de leden niet in de gelegenheid is mee te gaan op een bepaalde datum, benaderen we de mensen de wachtlijst of zij mee willen. De kosten voor een los bezoek bedragen € 10,00.

Ons eerste bezoek
Donderdag 4 november: Museum de Pont Tilburg

Isabelle Andriessen en Kasper Bosmans

De Museumclub van het Gele Huis trapt het seizoen af met een bezoek aan Museum de Pont in Tilburg. We staan stil bij dit bijzondere gebouw dat ook centraal staat in de kunstwerken van Isabelle Andriessen en Kasper Bosmans. Isabelle maakt sculpturen die op een organische manier veranderen en als het ware een eigen leven gaan leiden. Kasper ontwierp speciaal voor de centrale ruimte en de wolhokken van De Pont het project Wolf Corridor.

Een bijzondere kennismaking met Museum de Pont
Woensdag 27 oktober:Tijd: 19:30 uur – 21:00 uur.

Ter voorbereiding op deze eerste trip komt Haiko Sleumer, kunsthistoricus en museumdocent, ons meer vertellen over de relatie die het museum probeert te leggen met de kunstenaars en hun werk. Zijn verhaal gaat ons helpen beter te begrijpen wat we gaan zien. Haiko probeert antwoord te geven op prikkelende vragen die juist bij de tentoonstelling Isabelle te stellen zijn: wat is nog de rol van de conservator als kunstwerken het heft in eigen hand nemen. Maar ook: hoe gaat het museum te werk in de voorbereiding, welke vrijheid krijgen de kunstenaars. Hij zal ook andere voorbeelden tonen van werken die in sterke samenhang met het gebouw zijn ontstaan, zoals het werk van Kasper Bosmans, dat we ook gaan zien.

Iedereen welkom bij de voorbereidende avond

Deze avond is gratis toegankelijk voor museumclubleden. Andere belangstellenden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,50 entree. Inloop vanaf 19:00 uur.