Lammerentour 27 januari 2023

Los Olivos Kleinkunst

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage

vr 27 jan 2023
inloop vanaf 20:00 uur
aanvang 20:30 uur
Haagsemarkt 6 achter

Vier datums met elk optredens van 3 studenten van de Lammerentour van het Koningstheater-academie in Het Gele Huis én een Meet and Eat bij Los Olivos.
Aanmelden voor de Meet and Eat op vrijdag 27 januari 2023 is niet meer mogelijk.

De voorstelling van de drie cabaretiers om 20:30 uur in Het Gele Huis is voor iedereen toegankelijk. Denk eraan contant geld mee te nemen voor de pet!

Lammerentour 27 januari 2023

Iris Schröder, Jesse Bakker en Jesse Burger

Iris Schröder

Het begint bovenin, en langzaam komt alles in beweging. De ene beweging zet de volgende in gang. Verbindingen die precies goed op elkaar aansluiten zorgen dat er geen energie verloren gaat.
Met de voorstelling Met de wind mee probeert Iris Schröder – met een onverwoestbare liefde voor de mensheid, Moeder Aarde en het leven – chocola te maken van alles wat ze niet begrijpt. Maar waar in deze chaos staat zij zelf? Welke schakel van deze enorme machine is zij zelf? Hoop, geloof, liefde en logica worden vurig bevraagd in een aaneenschakeling van gedachte-trein-volgende monologen, zwoele liedjes en absurde momenten.

Iris Schröder
Iris Schröder

Jesse Bakker

Jesse Bakker
Jesse Bakker

Jij en ik hebben een afspraak gemaakt. Zonder iets uit te spreken, hebben we afgestemd wat echt is en wat niet. Ik sta hier en jij zit daar. Een vogel kan vliegen. Als het regent word je nat. We weten allemaal wat realiteit is. Hoe kan het dan dat we die elk anders ervaren? 
Jesse onderzoekt hoe om te gaan met hallucinaties in een materieel-gerichte samenleving. Als alle lijnen vervagen, wat valt er dan nog te zeggen?

Jesse Burger

Verwondert en ergert zich over de wereld om haar heen. Nou, voornamelijk ergert eigenlijk. Fietsers die hun hand niet uitsteken, datingapps en vooral haar hoofd die iets heel anders zegt dan haar gevoel. Op uitgesproken wijze worstelt Jesse zich een pad dwars door haar hoofd en haar hart.

Jesse Burger
Jesse Burger

Lammerentour bij Het Gele Huis in Princenhage

Maak kennis met deze jonge, getalenteerde cabaretiers tijdens een Meet and Eat. Vooraf in gesprek met de jonge cabaretiers bij Los Olivos en daarna samen een hapje eten.
Om de studenten tegemoet te komen, zorgen wij voor hun maaltijd. Zij ontvangen namelijk nog geen gage. Een viertal gasten betalen ieder € 7,50 extra om een student vrij te houden.
Na afloop gaan de jonge talenten met de pet rond en bij de Meet and Greet kan iedereen van de aanwezigen met hen van gedachten wisselen. Een avondvullend geheel. Denk eraan contant geld mee te nemen voor de pet!

Lammerentour Koningstheater-academie

logo Koningstheater-academie: rood vierkante hond met open bek

De Koningstheateracademie – de enige Academie voor Cabaret in Nederland – biedt onderdak aan jonge getalenteerde theatermakers.
De Lammerentour is een tryout-tour van vierdejaar studenten. In juni 2023 studeren zij af met elk een 45-minuten-durende voorstelling in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Datums van de Lammerentour in Het Gele Huis

 • Vrijdagavond 27 januari 2023
  met Jesse Bakker, Iris Schröder en Jesse Burger
 • Vrijdagavond 24 februari 2023
  met Willemijn de Boer, Jikke Schepers en Floris Molenaar
 • Vrijdagavond 24 maart 2023
  met Nadih van de Ven, Stan Oude Alink en Noah Oelderik
 • Vrijdagavond 28 april 2023
  met Fenna Hollewijn, Tommy Zonneveld en Daniël van den Brink

Aanmelden

Praktische informatie & programma

Vrijdagavond 27 januari 2023
Meet and Eat begint om 18:00 uur bij Los Olivos op Haagweg 431, Breda.
Maximaal aantal deelnemers aan Meet en Eat: 15 (uitverkocht)
Kosten Meet and Eat:
€ 35,00 per persoon inclusief 2 drankjes.

Inloop voorstelling vanaf 20:00 uur in Het Gele Huis
Aanvang voorstelling 20:30 uur
Duur voorstelling tot 22:00 uur
Meet and Greet tot 22:30 uur

Sponsoring door Los Olivos

Spaans restaurant Los Olivos bereidt authentieke gerechten en tapas vers en met liefde. En serveert deze vervolgens met de beste wijnen in het gezellige restaurant met prachtige binnentuin op Haagweg 431, Princenhage. Meer over restaurant Los Olivos

Logo van Los Olivos op spaanse tegels.