Schilderijen van Ruud Koenders

Het Gele Huis Galerie | Expositie | Schilderijen

Georganiseerd door Het Gele Huis in Princenhage Handgemaakt door Ruud Koenders

twee kleurrijke, abstracte schilderijen

di 15 feb 2022
t/m zo 24 apr 2022
Haagsemarkt 6 achter

VERLENGD! RUUD KOENDERS EXPOSEERT TOT EN MET 24 APRIL.

Biografie van Ruud Koenders

Ruud Koenders heeft de opleiding grafische vormgeving en schilderen genoten aan de kunstacademie te Maastricht en is cum laude afgestudeerd. Zijn werk is bekroond met de Henriëtte Hustinxprijs. 

Ruud Koenders

Ruud Koenders is zijn carrière begonnen als art director/vormgever bij Key design Princenhage Breda en vervolgens Total Design te Amsterdam. Dutch design is de ontwerpstijl. Minimalistische vormgeving in een spanningsveld tussen functionaliteit en esthetiek. Sinds 1981 werkt Ruud vanuit zijn studio Koenders Design voor een breed scala aan opdrachtgevers. Momenteel heeft hij zijn atelier bij het natuurgebied van de Strijbeekse heide. Ruud schildert voornamelijk met olieverf en eitempera op linnen doeken. Aanvankelijk figuratief, maar in de loop van de tijd is het werk steeds meer abstract expressionistisch geworden.

expositieruimte met schilderijen van Ruud Koenders

Statement

Wat ik interessant vind – en ik zie dat als een meerwaarde van kunst – is wat de kijker zelf aan mijn werk toevoegt en erin projecteert.

In feite doe ik het zelf ongeveer ook zo. Ik wil iets aan de ‘werkelijkheid’ toevoegen, niet naschilderen. En denk na over de essentie van de waarneembare werkelijkheid. Die werkelijkheid zijn wij en is overal om ons heen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. Gefascineerd door de dingen, kleuren en geuren die ik bewust en onbewust waarneem projecteer ik die beeldregistraties, emoties en indrukken in mijn schilderijen. Ik laat het intuïtieve toeval toe, maar stuur het al dan niet bewust aan. Concentratie en beheersing is belangrijk, want zonder controle ontstaat er chaos. Het leuke van mijn manier van werken is dat ik steeds weer opnieuw andere dingen ontdek die ik tegenkom op mijn pad.

Voor meer informatie over Ruud Koenders