cultuur podium nov. 2020

We zijn nogmaals te gast in de Dobbelsteen met het Cultuurpodium, waarbij twee dichters en één muzikante het publiek zullen vermaken. Ondanks de regels belooft de middag weer aangenaam te worden met veel afwisseling.

Zo is daar Deborah Jacobs die vooral bekend als muzikant in rockbands, blues speelt en zingt, maar ook Nederlandstalige nummers, Franse chansons Engelse ballads en in andere talen. Met haar stem weet ze allerlei nuances te bereiken, zowel heftig als zachtmoedig. Ook eigen werk heeft ze in haar repertoire.

Gwendolyn Rammeloo dichteres

‘Vanaf 2017 ben ik me echt voor poëzie gaan interesseren. Het heeft uiteindelijk nog een jaar geduurd, maar inmiddels draag ik op verschillende podia in Nederland voor. Mijn werk staat ook in diverse bloemlezingen. Af en toe presenteer ik podia voor Stichting Spleen. En ik schilder portretten. Begin volgend jaar hoop ik mijn debuutbundel te presenteren met daarin allerlei thematiek, zoals ontmoetingen, ergernissen, obsessies, liefde, seks, gekte, dromen.’

Gwendolyn Rammeloo dichteres betreedt sinds enkele jaren verschillende podia in Nederland met haar poëzievoordracht.

Muriël Kasmin dichteres

Wassenaarse Muriël is beeldend kunstenaar, dichter en prozaïst.

Emotie, woord en beeld verpakt zij op canvas; met digitale pen bevolkt zij de blanco regels met humor, erotiek, maatschappij, filosofie en psychologie. Publicatie van verzamelbundels en haar debuutbundel ‘Dansend in de Regen’ is van 2015. Ze treedt op allerlei locaties op. Zelf zegt ze over haar gedichten: “Poëzie is voor mij met zinnen schilderen om emoties te kunnen uiten die in mijn keel blijven hangen. Door de kleur van deze woorden vormen klanken een gebouw waar gevoel huist in de gangen”.